«علی فتحاللهی» با بیان اینکه تاکنون اجرای پروژه لوله گذاری فاضلاب در شهرستان بیشتر به هسته مرکزی رشت معطوف بوده، به همشهری آنلاین اظهار کرد: همه مناطق حاشیه نشین رشت با معضل نبود لوله گذاری فاضلاب شهری مواجه هستند.
فرماندار رشت اضافه کرد: ساماندهی فاضلاب شهر رشت به سه هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که با اختصاص منابع ملی و دولتی امکان پذیراست.
فتحاللهی با بیان اینکه تمام شهرهای گیلان با بیان اینکه ورود پسابهای خانگی، صنعتی و بیمارستانی از طریق نهرها و رودخانهها به مزارع و شالیزارهای مردم موضوعی نگران کننده است، گفت: در حال حاضر اجرای پروژه در مناطق دیلمان، سحرخیز، گلها، پیله داربن، نخودچر وعینک رشت متناسب با تزریق اعتبار در دست اقدام است. همچنین با اجرای بیش از ۶ هزار متر پروژه جمعآوری فاضلاب در مسکن مهر از ورود و هدایت فاضلاب شهر صنعتی و مسکن مهر به سمت رودخانههای شهر رشت جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اعتبارات در قالب ستاد بازآفرینی شهری و از اعتبارات ملی برای مناطق مختلف رشت اختصاص یافته، اظهار کرد: تاکنون حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار جدید تخصیص پیدا کرده که روند اداری آن در دست انجام است.
فرماندار شهرستان رشت از تدوین و تهیه طرح مطالعاتی ساماندهی فاضلاب مناطق حاشیه نشین رشت توسط آبفای استان خبر داد و اضافه کرد: جمعآوری بخش عمدهای از فاضلاب و هدایت آن به سمت تصفیهخانه فخب رشت با اجرای این پروژه عملیاتی میشود. با راهاندازی دو ایستگاه پمپاژ جمعآوری و هدایت فاضلاب به سمت تصفیهخانه در مناطق نخودچر و میدان جهاد پیش بینی میشود حدود ۳۵ هزار متر مکعب فاضلاب وارد تصفیهخانه فخب شود.
در راستای احیا، باز افرینی و توسعه بافتهای فرسوده و ناکارآمد رشت، پیشتر معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب گیلان از اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهایهای ساماندهی فاضلاب رشت خبر داده بود.
وجود شبکههای قدیمی و سنتی جمع آوری فاضلاب در محلات و بافتهای قدیمی رشت موجب شده، تالاب عینک و دو رودخانه گوهر رود و زرجوب به محلی برای تخلیه و سرریز فاضلاب شهری و پسماند در مجموعه شهری رشت تبدیل شوند.
نظر شما